Olet täällä

Aikuis- ja luottisryhmä aloittaa vuoden alussa

Vuoden 2016 alussa Lounais-Suomen Partiopiirissä aloittaa uusi Aikuis- ja luottisryhmä, jolla on kaksi tärkeää tehtävää: auttaa lippukuntia tukemaan aikuisia vapaaehtoisia ja tukea piirin luottiksia. Ryhmän tavoitteita ja toimintasuunnitelmaa on valmisteltu viime keväästä lähtien, ja nyt on toiminnan aika.
– Syksyn aikana ryhmä suunnittelee toimintaansa ja on mukana toteuttamassa Luottisjaoston jo sovitut tapahtumat. Vuoden alusta otamme vastuun kaikista aikuis- ja luottisasioista, kertoo ryhmän puheenjohtajana aloittava Stefan Stjärnstedt.

Partio on Suomen suurin nuorisojärjestö, mutta se tarvitsee myös aikuisia. Ryhmän tavoitteena on vastata luottisten tukemisen lisäksi juuri tähän tarpeeseen eli nostaa partion suosiota harrastuksena aikuisten parissa.

Ryhmä etsii jäseniä. Kiinnostuneiden kannattaa ottaa yhteyttä ryhmän puheenjohtajaan tai Riitta Suomeen partiotoimistossa.

– Nyt uuden ryhmän aloittaessa on hieno mahdollisuus vaikuttaa pestien sisältöön. Me yhdessä päätämme, miten aikuisten ja luottisten tukeen tästä eteenpäin satsataan, sanoo Stjärnstedt.

Tarjolla on mielenkiintoisia tehtäviä, jotka liittyvät esimerkiksi tapahtumien järjestämiseen, kouluttamiseen, materiaalin tekemiseen ja yhteydenpitoon piirin jaostojen kanssa.

Partiota harrastaa jo moni eri-ikäinen aikuinen, jotka opiskelevat toisella paikkakunnalla, johtavat lastensa sudenpentulaumoja tai auttavat eläkkeellä työuriensa jälkeen. Lisäksi moni suomalainen on ainakin jossakin vaiheessa kokeillut harrastusta, mutta se on jäänyt kesken. Uusi puheenjohtaja palasi itsekin tauolta takaisin partion pariin.

– Fiilis on innostunut. Itsensä ylittäminen on juuri sitä, mistä partiossa on aikuisillekin kysymys.

Ryhmän puheenjohtaja: Stefan Stjärnstedt, stefan.stjarnstedt(at)gmail.com, 040 775 4669

 

Kuva: Juho Keitaanniemi

Aikuis- ja luottisryhmä aloittaa vuoden alussa