Olet täällä

Uutta ja tuttua partioparaatissa

Vuoden 2019 partioparaatiin Turkuun kokoontui 4561 partiolaista 100 lippukunnasta. Paraatitulokset lisätty paraatisivustolle: www.partioparaati.fi 

Turun Tuomiokirkon portailla paraatin juhlapuheen ja hartauden piti arkkipiispa Tapio Luoma. Hän muistutti, miten arvokasta on toimia suomalaisen luonnon keskellä.

- Partiossa syntyy ystävyyssuhteita. Samalla syntyy ystävyyssuhde luontoon, jota meidän kaikkien on syytä kunnioittaa.

Mannerheim-solkia, palkintoja ja Suvivirren tutut sävelet

Paraatijuhlassa luovutettiin Mannerheim-solkia partion arvoihin sitoutuneille nuorille partiolaisille. Lisäksi jaettiin muita tunnustuksia ja palkintoja. Lounais-Suomen Partiopiirin kultainen ansioplaketti luovutettiin Turun tuomiokirkkoseurakunnan kanttorille Jukka Pietilälle, joka on ollut mukana paraatijuhlassa jo 30 vuoden ajan. Hänen kanssaan Suvivirsi laulettiin myös tänä vuonna.

Vuoden 2018 lippukuntien välisen toimintakilpailun voitti Nuotiotytöt. Aktiivinen nuori partiojohtaja -tunnustuspalkinnon sai Assi Kairama Auran Tytöistä ja Esimerkillinen lippukunnanjohtaja -tunnustuspalkinnon Otto Glader Puhurin Pojista.

Vehreä paraatireitti

Turun ydinkeskustan liikennejärjestelyjen vuoksi paraatireitti kulki molemmin puolin Aurajokea Tuomiokirkolta Teatterisillalle. Reittimuutoksista oli tiedotettu hyvissä ajoin etukäteen, eikä partiolaisia odottavista katsojista tehty havaintoja Tuomiokirkkosillalla tai Aninkaistenmäessä. Aurinkoisessa, mutta viileässä säässä marssitun paraatin reitin varrelle saapui runsaasti yleisöä. 

Jalkakäytävät olivat täynnä partiolaisten ystäviä ja perheenjäseniä koko reitin matkalla. Yleisön puolelta reitti sai kiitosta. Totuttua lyhyempään matkaan vaihtelua toivat niin partiohuutokilpailu kuin Kirjastosillalla ollut tahtimarssikielto. Huutokilpailun voittajalippukunnaksi Turun Pyhän Yrjänän Kilta valitsi Raision KilliNallit.

Partio menestyy, sillä yksilöt huomioidaan

Partiojohtajien kahvitilaisudessa Turun VPK:n talolla puhunut paraatin komentaja Ville Sahlström (Kupittaan Henrikinpojat) kiinnitti huomiota partion menestymisen syihin.
- Partiotoiminnassa osallistujilla yhteistä on päämäärä. Ei tarvitse olla mitään erityistä, vaan riittää että osallistuu sellaisena kuin on. Yksilöiden huomiointi onkin varmasti yksi partion menestyksen syy. Partiojohtajilla puolestaan on tärkeä vastuu innostajina.

Innostajina, toiminnan kehittäjinä ja nuorempien partiolaisten kehittymisen mahdollistajina ovat toimineet kaikki ne partiojohtajat, jotka vastaanottivat juhlassa ansiomerkin. Suomen Partiolaisten Suuren ansioristin nro 12 sai Kari “Gori” Heinistö (Turun Metsänkävijät) ja Hopeasuden nro 148 Kalle Virtanen (Turun Metsänkävijät). Suomen Partiolaisten Hopeiset ansioristit saivat Mari Harkke (Nuotiotytöt) ja Anne “Herkku” Toukonen (Kaarinan Ristiritarit). 

 Kuva: Nea Laine