Olet täällä

Framil-viikonloppu oli menestys

Porin Kirjurinluodolla 8.-10.6. järjestetty partion suurtapahtuma Framil 2018 sujui alusta loppuun ongelmitta. Kolmipäiväinen tapahtuma toi Porin Kirjurinluodolle tuhansia partiolaisia ja ei-vielä-partiolaisia osallistujia eri puolilta maata.

Tapahtumajohtaja Mari Kousa-Kuusisto arvioi, että varsinaisten ilmottautuneiden osallistujien lisäksi Framil 2018 -yleisörasteilla ja kaikille avoimessa ohjelmassa Porin kauppatorilla vieraili joitain satoja muita kiinnostuneita. Maa-, meri- ja ilma-aiheisista ohjelmakokonaisuuksista koostuvassa tapahtumassa kokeiltiin esimerkiksi savusukellusta ja tutustuttiin kuumailmapallon sisätiloihin.

- Kaikki meni loistavasti. Fiilis on ihan mieletön, Kousa-Kuusisto hehkutti vilkkaan tapahtumaviikonlopun päätteeksi.

Suurin osa Framil-osallistujista yöpyi Puolustusvoimien teltoissa Kirjurinluodolla. Framil 2018 levittäytyi Kirjurinluodon tapahtuma-alueelta myös kaupungin keskustaan. Porin Kauppatorilla sunnuntaina järjestetyn yhteistyötorin ja Rauha nyt! -paneelin aikana yleisö sai kuulla muiden muassa Euroopan rauhaninstituutin puheenjohtaja Pekka Haaviston ja Naiset, rauha ja turvallisuus -verkoston puheenjohtaja Helena Rannan ajatuksia konfliktin ratkaisusta sekä naisten roolista rauhan rakentajina.

Porilaisen paralympiaurheilija Leo-Pekka Tähden suojelema Framil 2018 -tapahtuma ja samalla koko LSP:n kaksivuotinen syrjäytymisen ehkäisyyn pyrkivä Yhteiseen partioon-hanke päättyivät juhlavasti Kasmirin keikkaan Lokkilavalla sunnuntaina.

Avoimuuden ja rauhankasvatuksen teemoja korostaneen tapahtuman jatko arvioidaan jälkikäteen. Varmaa on Kousa-Kuusiston mukaan se, että yhteistyössä tekeminen jatkuu. Framil 2018 -tapahtuman LSP järjesti yhdessä Porin kaupungin ja liki 30 muun yhteistyökumppanin kanssa.

- Maailman paremmaksi tekeminen yhdessä, se on ihanaa, Kousa-Kuusisto sanoo.

Tapahtuman johto ja tekijät kiittävät sekä kaupunkilaisia että kaupunkia sydämellisestä vastaanotosta.

- Olemme onnellisia, kun saimme järjestää Framilin juuri Porissa.

Tapahtuman purkutyöt käynnistyivät jo lauantaina. Maanantai-iltaan 11.6. mennessä tapahtuma-alue Kirjurinluodolla on jälleen ennallaan.

 

Kuvia tapahtumasta tulee piirin kuvapankkiin kesän aikana.

 

Kuva: Kris Loimaala, Maarian Tähkät