Olet täällä

Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ylimääräinen kokous su 25.9.2016

Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ylimääräinen kokous pidetään sunnuntaina 25.9.2016 klo 10.15. Salossa, Moision koululla, lippukuntapäivän yhteydessä.
Ilmoittautuminen ja valtakirjojen tarkistus aloitetaan klo 9.30 ja päättyy 10.00

Kokouksessa päätetään piirihallituksen esityksestä Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n sääntömuutoksesta. Piirihallitus on päätynyt esittämään sääntömuutosta, sillä tämän hetkiset säännöt ovat hyvin sitovat piirihallituksen jäsenten pestien suhteen. Säännöissä mm. määrätään, että ministerin on toimittava myös ryhmän puheenjohtajana ja todellisuudessa tämä on monella toiminnanalalla ihan valtavan suuri pesti. Lisäksi säännöt määräävät tällä hetkellä hyvin tarkasti, millaisia ministereitä kokous voi valita, eikä tarve aina vastaa sääntöjä. 

 

Keskeiset muutokset säännöissä ovat:

- Ministerien pestinimikkeet poistetaan, mutta ne määritetään jatkossa toimintaohjesäännössä

- Hallituksen koko

 o Esitetään, että puheenjohtajien lisäksi hallitukseen kuuluu vähintään viisi ja enintään kymmenen jäsentä (nykyään ministerit + 1-3 muuta)

- Kunniapartiolaiset

o Piirin historian aikana ei ole kutsuttu yhtään kunnia jäsentä ja toisaalta meillä on toimiva ansiomerkkijärjestelmä niin partiolaisille, kuin ei-partiolaisille. Piirihallitus ei koe, että kunniajäseneksi kutsumista voisi viedä piirin kokoukseen päätettäväksi, jolloin asiasta voisi tulla hyvin julkista riistaa.

- Hallituksen jäsenten ei tarvitse olla ryhmien puheenjohtajia

o Näinkin voidaan siis toimia, mutta emme halua sitoa asiaa sääntöihin. Ministerien pestit ovat muutenkin isoja, jolloin joskus erillinen ryhmän pj voisi olla hyvä ratkaisu.

- Hallituksen jäsenien toimikausi

o Todetaan, että hallituksen jäsenet valitaan kaksivuotiskausiksi. Poistetaan maininta, että erovuorossa on puolet kerrallaan.

- Syyskokouksen tehtävistä SP:n kokouksiin edustajien valinta siirretään jo kevätkokouksen tehtäväksi.

 

Mikäli Sinulla on mitään kysyttävää sääntömuutoksesta, ole rohkeasti yhteydessä piirinjohtaja, Mari Kousa-Kuusistoon, mari.kousa@partio.fi tai 045 630 75 32.

 

LiiteKoko
PDF icon Esityslista138.84 KB
PDF icon Kokoussaate167.1 KB
PDF icon Sääntömuutosehdotus 23.9.193.53 KB
PDF icon Menettelytapasääntö158.6 KB