Olet täällä

Vapepa osallistuu etsintöihin viranomaisten pyytäessä

Etsintätehtävät ovat parhaillaan kovasti esillä eri medioissa Turussa tapahtuneen katoamistapauksen johdosta. Etsintöihin osallistumisesta käydään vilkasta keskustelua ja eri partiotahoja lähestytään lisähenkilöiden saamiseksi omatoimiseen etsintään. Läheisten huoli on varmasti suuri, mutta ennen paikalle kiiruhtamista on huomioitava muutama asia.

Partiolaiset ovat vuonna 1964 aloittaneen Vapaaehtoisen pelastuspalvelun (Vapepa) perustajajäseninä ja osallistuvat koordinoidusti Vapepan etsintöihin, jotka ovat viranomaisjohtoisia, viranomaisen toimintaa tukevia ja viranomaisen kyseiseen tehtävään hälyttämiä. Hälytykset tehtävään tulevat siihen suunnitellun, erillisen järjestelmän kautta suoraan etsijöille. Osallistujat ovat alueellisesti koordinoituja, koulutettuja ja tehtäväänsä suorittaessaan vakuutettuja sekä varustettuja Vapepa-tunnisteliivillä.

Yksityishenkilönä lippukuntien jäsenet meneillään oleviin läheisten toteuttamiin etsintöihin voivat osallistua. Vakuutusturvattuina partiolaisina ja vapepalaisina osallistumme tehtävään vasta viranomaisen tekemän hälytyksen ja tehtävänannon jälkeen.

Yhteydenotot:

Kari Vuola, turvallisuusjaosto / Vapepa
(kari.vuola[at]live.fi)