Olet täällä

Aikuis- ja luottisryhmään etsitään puheenjohtajaa

Syksyllä 2016 toimintansa aloittanut aikuis- ja luottisryhmä on vakiinnuttanut paikkansa piirissä: ryhmä vastaa piirin aikuis- ja luottisasioista. Lippukunnille on tarjolla esimerkiksi koulutusta aikuisrekrytoinnista, tapaamisia aikuisluotseille, erilaisia materiaaleja toiminnan tueksi ja matalan kynnyksen aikuistapahtumia. Luottisten osalta ryhmä järjestää muun muassa luottiskoulutusta sekä Organisaatiossa toimiminen -koulutusta sekä vastaa luottisseminaarista. Piirirekry, mentorointi ja pestaaminen kokonaisuuksina kuuluvat aikuis- ja luottisryhmälle.

Nykyisen puheenjohtajan siirtyessä pestistään Tammileiri 2019 -projektin toiseksi leirinjohtajaksi avautuu aikuis- ja luottisryhmän puheenjohtajan pesti haettavaksi. Pesti alkaa heti tai viimeistään syksyllä 2018 ja kestää vuoden 2019 loppuun saakka. 

Aikuis- ja luottisryhmän jäsenet ovat sitoutuneita pesteihinsä ja heiltä on odotettavissa asiantuntevaa tukea puheenjohtajaksi pestattavalle. Ryhmän yhteishenki on mainio ja ilmapiiri innostunut, joten yksin ei tarvitse jäädä. Puheenjohtajan ja ryhmän työntekijätukena toimii järjestökoordinaattori, joka on mukana ryhmän kokouksissa ja hoitaa yhdessä sovittuja asioita.

Kiinnostuitko pestistä? Ole yhteydessä vapaaehtoistuen ministeriin, Helenaan, nyt tai viimeistään keskiviikkona 2.5.

 

Aikuis- ja luottisryhmän puheenjohtaja

Pestin sijainti organisaatiossa: Aikuis- ja luottisryhmä, Vapaaehtoistuki

Pestin pituus: 2 vuotta

Johdettavien määrä: n. 10

Pestaajan yhteystiedot: Helena Siivonen, vapaaehtoistuen ministeri, helena.siivonen@partio.fi, 0442730125

Pestin kuvaus

Aikuis- ja luottisryhmän puheenjohtaja vastaa ryhmän toiminnasta, sen suunnittelusta ja toteutuksesta niin talouden kuin toiminnankin näkökulmasta katsottuna: puheenjohtaja huolehtii, että ryhmä pysyy aikataulussa sekä kehittää ryhmän toimintaa edelleen. Puheenjohtaja valmistelee kokoukset yhdessä työntekijän kanssa ja toimii kokousten puheenjohtajana. Myös uusien jäsenten rekrytointi ja pestaaminen sekä välipestikeskustelut vuosittain kuluvat puheenjohtajan tehtäviin. Puheenjohtaja vastaa aikuis- ja luottisryhmän suhteista piirin muihin toiminnanaloihin sekä SP:n vapaaehtoistuen valiokuntaan sekä muihin mahdollisiin tahoihin.

Aikuis- ja luottisryhmän puheenjohtajana käytät pestin hoitamiseen n. 10-15 tuntia kuukaudessa. Ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa, jonka lisäksi osallistut 3-5 kertaa vuodessa piirin/SP:n järjestämiin luottiksille suunnattuihin tilaisuuksiin.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Puheenjohtajalta odotamme innostunutta ja jatkuvasti oppimishaluista asennetta aikuis- ja luottisasioita kohtaan. Haluat viedä asioita eteenpäin ja kehittää aikuis- ja luottisjuttuja jatkuvasti piiritasolla. Olet käynyt partiojohtajaperuskoulutuksen. Organisaatiossa toimiminen -koulutus auttaa pestissä toimimisessa, mutta sen voi käydä myös pestin aikana. Tiedät partion strategian, tunnet partion aikuiskentän sekä olet perillä ajankohtaisista projekteista ja piirin toiminnasta.

Pestissä pääsee oppimaan

Pestin alkupuolella osallistut organisaatiossa toimiminen -koulutukseen ja kehität taitojasi aikuisasioissa. Opit ymmärtämään, miten piiri toimii lippukuntien aikuisten tukena, tuottaa materiaalia aikuisille ja aikuisrekryyn sekä pääset ideoimaan ja toteuttamaan luottisten tapahtumia yhdessä ryhmäsi kanssa. Pestaaminen, mentorointi ja piirirekry kuuluvat aikuis- ja luottisryhmän vastuualueisiin piirissä, joten pääset työskentelemään ja kehittämään näitäkin pestisi aikana. Tutustut vapaaehtoistuen toiminnanalaan, pääset vaikuttamaan aikuisasioihin laajennettuihin valiokuntiin ja verkostoidut valtakunnallisesti samoista asioista kiinnostuneiden kanssa. Opit hallitsemaan kokonaisuuksia ja huolehtimaan tiedonkulusta eri toimijoiden välillä.

Pestissä tukenasi ovat aikuis- ja luottisryhmä, piirin järjestökoordinaattori sekä vapaaehtoistuen ministeri, joka on pestaajasi. SP ja piirit ovat tuottaneet erilaisia aikuis- ja luottismateriaaleja ja työkaluja, joita pääset hyödyntämään ja kehittämään pestissäsi.

 

Lisätiedot: Helena Siivonen, vapaaehtoistuen ministeri

Hakuaika pestiin päättyy 2.5.2018

LiiteKoko
PDF icon ALR puhispesti 2018.pdf167.19 KB