Olet täällä

Maria “Hilla” Ruohola paraatin juhlapuhujaksi 2018

Kevään 2018 partioparaatin juhlapuhujaksi on kutsuttu Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Maria “Hilla” Ruohola

Paraati merkitsee Hillalle ennen kaikkea yhteisöllisyyttä ja harrastusylpeyttä. Se on ollut yksi partiovuoden kohokohdista hänelle jo yli 20 vuoden ajan. Joka vuosi paraatiaamuna Hillalla on vastassaan on kupliva innostuneisuuden tunne siitä, että pääsee näkemään partiokavereita ympäri piiriä ja valtaamaan yhdessä Turun kadut. 

“On jopa hämmentävää, miten ei voi lakata hymyilemästä leveästi kävellessään Aninkaistenmäkeä ylös, vaikka raekuuro piiskaa kasvoja ja varustuksena on sukkahousut ja pikkukengät. Siinä hetkessä ylpeyden tunne koko partioliikkeestä, omasta partiolaisuudesta ja upeista oman lippukunnan tyypeistä on vain niin voimakas”, Hilla kertoo. 

Tuomiokirkon portailla seisominen ei ole Hillalle uutta: hän on aiemmin ollut lippukuntansa lipun kanssa, piirin lippuvartiossa ja vastaanottamassa toimintakilpailun palkintoa lippukunnalleen Mikaelin Sinikelloille. Paraatissa puhuminen on Hillalle suuri kunniatehtävä, jonka hän ottaa vastaa vastaan sydän läikehtien. Hän on otettu tilaisuudesta päästä tuomaan oman tervehdyksensä partiolaisille, heidän perheilleen ja kaupunkilaisille. 

Perinteinen partioparaati järjestetään Turussa 6.5.2018. Paraatin komentajana toimii piirihallituksen jäsen Helena Siivonen