Olet täällä

Mikkelin jäsenkokous tuo nuoret eturiviin

Suomen Partiolaisten jäsenkokous Mikkelissa 22.–23.2014 tuo nuoret eturiviin. Viikonloppu alkoi samanteemaisella seminaarilla, jonka jälkeen ohjelmassa on kahden vuoden välein järjestettävä partion jäsenkokous

Lounais-Suomen Partiopiirin delegaatio oli heti keskipäivältä särmästi pulpetissa odottamassa kokouksen alkua. Mukana menossa oli 21 virallista delegaattia ja kolme vaihtopelaajaa.

Normaalin jäsenkokouksen ohjelma menee siten, että lauantaina käydään asioista yleiskeskustelua ja sunnuntaina tehdään päätökset ja henkilövalinnat. Yhdessä pitkään työstetty strategia hyväksyttiin odotetusti jo lauantaina. Hyväksytyn strategian mukaan partio on Suomen vaikuttavin nuorten liike.

Kokouksen aikana käytiin paljon polveilevaa keskustelua partiossa käytävien vaalien säännöistä. Pohjaehdotuksen mukaan vaalien ehdokasasettelu suljettaisiin viikkoa ennen vaaleja. Piirin delegaation mielestä ehdokasasettelua voitaisiin jatkaa vaaleihin asti, jottei tilanteessa, jossa olisi ainoastaan yksi ehdokas, valittaisi ainutta ehdokasta automaattisesti.

Kokouspäivän yksi tärkein anti oli ehdolle asettuneiden puheenjohtajaehdokkaide yksityisaudienssit piirimme delegaatiolle. Delegaation tavoitteena oli varmistaa, että puheenjohtajaehdokkaat vastaavat delegaation tavoitteisiin.

Sama meno ja meininki jatkuu sunnuntaina Mikkelin ammattikorkeakoululla.