Olet täällä

Partioviikkoa vietetään nyt

Tällä viikolla 22.-28.4.2019 vietetään valtakunnallista Partioviikkoa. Partiolaiset näkyvät vilkkaasti katukuvassa ja järjestävät kymmeniä erilaisia tapahtumia ympäri Suomen. Tänä vuonna viikon tapahtumiin kutsutaan mukaan erityisesti aikuisia tutustumaan partioon. Moni ei tiedä, että partion voi aloittaa myös aikuisena.

Partioviikolla partiolaiset ilahduttavat ohikulkijoita ja jakavat kaikkiaan 12 000 kupillista kahvia eri puolilla maata. Partiolaisten kahveille piirin alueella voi osallistua ti 23.4. klo 15-17 Turun kävelykadulla, ke 24.4. Rauman OKL:n kampuksella klo 7.30-8.30, to 25.4. Porin Eetunaukiolla klo 7-9 sekä perjantaina 26.4. Turun Yliopistonmäellä klo 7-9. 

Lisäksi lippukunnat järjestävät avoimia tapahtumia, joissa voi tutustua ja kokeilla partiotoimintaa. Huittisten Eränkävijöiden pop up -partiokolo on avoinna joka päivä klo 16-19 (Risto Rytin katu 31), Noormarkussa Pääskyparvi-lippukunta jakaa kahvia ja kertoo lippukunnan perhe- ja aikuispartiosta torstaina 25.4. klo 16.30 alkaen Noormarkun K-Marketilla. Lippukunnat osallistuvat viikon aikana järjesttäviin paikallisiin markkintapahtumiin, käy siis tutustumassa jos meitä partiolaisia näet jossain!

 

Aikuiset vapaaehtoiset mahdollistavat partion kymmenille tuhansille lapsille

Partio tunnetaan hauskana ja hyödyllisenä harrastuksena lapsille, mutta moni ei tiedä, että partion voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa, myös aikuisena. Aikuisen rooli partiossa on toimia vapaaehtoisena ja harrastuksen mahdollistajana lapselle.

Aikuisia tarvitaan partiossa aina lippukuntien viikkotoiminnan järjestämisestä ja retkien muonittamisesta tapahtumien järjestämiseen sekä partiopiirien ja keskusjärjestön toimintaan. Aikuisen oma partioharrastus tarjoaa vastapainoa työelämälle ja antaa mahdollisuuden oppia ja kokea uutta.

 

Tärkeitä linkkejä

Partioviikon tapahtumia valtakunnallisesti

Aikuisena partioon