Olet täällä

Mentorointiohjelma lippukunnanjohtajien tueksi

Lounais-Suomen Partiopiiri tarjoaa lippukunnanjohtajille mentorointia oman pestinsä tueksi. Ensisijaisena kohderyhmänä ovat vuonna 2015 uudet pestissään aloittavat lippukunnanjohtajat.


Mitä mentorointi on?

Mentorointi

Mentorointi on menetelmä, jossa tietoa ja osaamista – myös ns. hiljaista tietoa – siirretään kokeneemmalta kokemattomammalle. Osaava, arvostettu ja kokenut asiantuntija (mentori) neuvoo, tukee ja edistää kahdenkeskisessä vuorovaikutussuhteessa kehityshaluista mutta kokemattomampaa henkilöä työssä tai opiskelussa. Suhde perustuu avoimuuteen, molemminpuoliseen luottamukseen ja tasa-arvoisuuteen. Se pyrkii mentoroitavan (aktorin) ammatilliseen ja henkiseen kehittymiseen, työuran selkeyttämiseen sekä työssä ja opinnoissa menestymiseen. Aktori on kisälli, oppilas, valmennettava tai ystävä. Mentori on vastaavasti mestari, opettaja, valmentaja, kannustaja tai ystävä.

Mitä mentoroinnilla tavoitellaan?

Mentorointi auttaa lippukunnanjohtajaa jäsentämään omaa pestiään, auttaa hahmottamaan johtamisen kokonaisuutta ja antaa eväitä uusien asioiden oppimiselle.

Mentorointiohjelman pituus on kalenterivuosi. Se sisältää yhteiset tapaamiset (2 kpl) koko mentorointiryhmän, sekä mentorin ja aktorin kahdenkeskeiset tapaamiset (min. 6 kpl).

Mentori ja aktori tekevät mentorointisopimuksen, johon kirjataan tärkeimmät tavoitteet, molempien odotukset, tapaamisajankohdat ja yhteiset toimintatavat.


Miten pääsen mukaan?

Haku mentorointiohjelmaan on avoin. Etusijalla ovat uudet lippukunnanjohtajapestissä aloittaneet henkilöt, jotka haluavat kehittyä johtajina ja saada kokonaiskuvan johtamisen osa-alueista. Mentoreina toimii sekä Lounais-Suomen Partiosäätiön jäseniä sekä kokeneita partiojohtajia. Mentori ja aktori valitaan yhteisten kiinnostusten perusteella, jotta osaamisen jakaminen ja intressit kohtaavat mahdollisimman hyvin.  Mentorointi perustuu omaan haluun oppia ja jakaa tietoa, joten ohjelmaan tulee ilmoittautua määräaikaan mennessä. Ilmoittaudu tämän linkin kautta 28.2.2015 mennessä.

Kaikkiin mentorointiohjelmaan hakeneisiin ollaan yhteydessä maaliskuun loppuun mennessä. Mentorointiohjelma alkaa 26.4. ja kestää vuoden.

Lisätietoja mentorointiohjelmasta saat kehitysministeri Anniina Palola 050 424 4560, anniina.palola@partio.fi tai mentorointiohjelman vetäjältä Wiki Wikström  0400 542 052, wiki.wikstrom@partio.fi

Kuva: Jura Nurminen

Mentorointiohjelmasta tukea lippukunnanjohtajille