Olet täällä

Betlehemin Rauhantuli on saapunut Suomeen

Betlehemin Rauhantuli saapui Suomeen torstaina 30.11.2017. Tuli saapui Ruotsista yli pimeän  Saaristomeren Finnlinesin aluksen komentosillalla. Tulen otti Ruotsin kiltapartiolaisilta vastaan laivan yliperämies Petri Leskinen (kuvassa vasemmalla), joka kuljetti Rauhantulen laivan komentosillalle. Lounais-Suomen Partiopiirin Kansainvälisen ja Partioaatteelisen jaoston edustus otti tulen vastaan yliperämieheltä ja kenttämies Hannu Savolalta (kuvassa oikealla) Naantalin laivaterminaalissa.

Rauhantuli 2017 Naantalissa

Rauhantulen voi hakea itselleen Turun Partiotoimistolta (takapihalta Ratapihankatu 14) to 30.11. klo 12-17.30 ja pe 1.12. klo 10.30-15.30 ja Porin Partiotoimistolta (toimiston pihalta, Itsenäisyydenkatu 44) pe 1.12. klo 10.30-15.30.

Lue lisää Rauhantulesta ja paikoista, joista voit hakea Rauhantulen omasta blogista

Ohjeet tulen jakamiseen

Kun haet Rauhantulen itsellesi, muistathan huolehtia turvallisesta kuljetuksesta.

Kun jaat tulta eteenpäin, joko erilaisissa tilaisuuksissa tai yksityishenkilöille, muistathan ilmoittaa Rauhantulen perimmäisen tarkoituksen ja kertoa, että partiolaiset ympäri maailmaa kuljettavat tätä samaa Betlehemistä haettua tulta. Kehotathan ihmisiä ottamaan oman lyhdyn mukaan, jotta he saavat Rauhantulen itselleen. Voit lukea mm. Rauhantulen viestin, joka löytyy alta linkistä tulostettavaksi. 

Kun otat Rauhantulen itsellesi, muistathan, että sen ei ole tarkoitus olla piilossa vaan on tärkeää tehdä tuli näkyväksi. Tulta ei ole tapahtumien jälkeen tarkoitus sammuttaa, vaan jättää palamaan tai ainakin jakaa eteenpäin. Jotta ihmiset ymmärtävät, että tuli on ikuinen ja siirtyy ihan oikeasti sammumattoman eteenpäin, ei ole hyväksi, että tuli sammutetaan yleisön läsnäollessa. Mikäli tuli ei voi jäädä palamaan tilaisuuden paikalle, niin otathan sen itsellesi säilytettäväksi (tulta voi jakaa useammissa tilaisuuksissa). 

Kun otat tulen itsellesi ja pidät sitä jossain osoitteessa hengissä, laitathan tiedon asiasta Herkulle (herkku.toukonen@gmail.com ), jotta saamme tiedon asiasta myös blogiin. Näin lähiseudun ihmiset saavat tiedon, mistä tulen voi hakea. Tuli voi olla itsellä, vanhempien pihassa tai missä vaan, missä tuli saa palaa lyhdyssä, sitä voi vapaasti hakea ja jossa joku huolehtii turvallisuudesta ja siitä, että liekki ei sammu. Kun tuli on vapaasti haettavissa, ei sen vieressä tarvitse myöskään päivystää, vaan ihmiset voivat hakea sen omatoimisesti. Varaathan Rauhantulen viereen esim. tuohuksen, jolla tulen saa siirrettyä. Blogissa emme kerro (jos sitä ei erikseen toivota) nimiä, vaan ainoastaan Rauhantulen hakupaikan osoitteen.  Blogiin voidaan kirjoittaa esim., että siinä ja siinä osoitteessa, etupihalla metallilyhdyssä lipputangon juurella, 5-.30.12.2017.  Katso Rauhantulen omasta blogista tietoa liekinvartijoista ja tapahtumista, joissa Rauhantuli on haettavissa (betleheminrauhantuli.blogspot.com). 

Kun jaat tulta jossain tapahtumassa, laitathan siitäkin viestiä Herkulle, jotta muutkin tietävät missä tuli menee (tapahtuma, osoite, kellonaika, päivämäärä, milloin tulta jaetaan). Tilaisuuden jälkeen voit lähettää kuvia ja pienen jutun Herkulle (tapahtuma, päivämäärä, vapaavalintaista tekstiä, tekstin kirjoittaja, kuvien ottaja). Lisäämme juttuja blogiin, tekniikan niin salliessa. 

Rauhantuliviesti suomeksi
Rauhantuliviesti ruotsiksi

Kuva: KV Paatti