Olet täällä

Itsenäisyyspäivän Turku Street-O -juhlatapahtuma Turun keskustassa

Itsenäisyyspäivän Turku Street-O -juhlasuunnistus Turun keskustassa

Turku Street-O toivottaa kaikki tervetulleiksi viralliseen Suomi 100 -tapahtumaan itsenäisyyspäivänä 6.12.2017 kello 11-12 Itsenäisyydenaukiolle ja Turun keskustaan.

Street-O -osallistujat pääsevät vanhan kartan kanssa aikamatkalle, jossa kierretään Suomen ja Turun historiaan liittyviä kohteita. Perinteiset suunnistuksen rastiliput ovat vaihtuneet erilaisiksi kaupunkikuvassa näkyviin kohteisiin.

Street-O -osallistujat kiertävät kohteita ja etsivät niistä vastaukset kartassa oleviin kysymyksiin. Jokainen voi suunnitella oman reittinsä vapaasti. Aikaa on yksi tunti.

Matkan varrella huomaa, miten Suomen ja Turun historia nivoutuvat yhteen. Turun historiassa 100 vuotta on lyhyt aika, niinpä monet kohteet kertovat vielä paljon vanhemmastakin ajasta. Aiheiden kirjo on laaja aina urheilusta satuhahmoihin. Pääosin liikutaan 'täl puol jokke', mutta käydään myös 'tois puol jokke'.

Karttana on hellävaroen modifioitu Turun matkailukartta vuodelta 1958, kooltaan A3. [VIITTEELLINEN MALLIKUVA ALLA.]  Rasteihin liittyvät kysymykset ovat kartan kääntöpuolella. Lue ratamestarin ohjeet; linkki tämän sivun alaosassa.

Varusteeksi tarvitaan vain sään mukainen asu ja vedenpitävä kynä (permanent tussi). Ajanottoon tarvitaan suunnistuksessa käytettävä emit-kortti, jonka saa tarvittaessa lainaksi.

Kuuden euron osanottomaksu maksetaan paikan päällä.

Tapahtuma on ilmainen kaikille alle 20-vuotiaille (syntynyt 1997 tai myöhemmin),
mutta ilmais-osallistujien pitää ilmoittautua etukäteen edeltävään sunnuntai-iltaan
mennessä sähköpostitse osoitteella <tumesuunnistus[ät]gmail.com>. 

Partiolaisryhmiä pyydetään ilmoittautumaan samalla tavoin ennakkoon.

Paikoitusta ei ole järjestetty erikseen. Virastotalon takaa ja Neitsytpolun varrelta löytyy jonkin verran vapaata pysäköintitilaa.

Itsenäisyyden 100-vuotispäivänä on todennäköisesti raaka keli. Toivomme kaikkien kuitenkin pukeutuvan sään mukaisesti ja nauttivan tapahtumasta iloisessa hengessä, liikunnallisesti juhlien Suomen itsenäisyyttä.

Tervetuloa!

Turun Metsänkävijät

.

Tapahtuman kisasivu: http://www.tume.fi/street-o/index.php?p=1 (Ja täältä "Suomi 100 kilpailuinfo".) 

Yleiset Street-O-ohjeet: http://www.tume.fi/street-o/index.php?p=2 (Ja täältä "Ohjeet".) 

Suomi-100-ohjelma Turussa joulukuussa 2017: http://www.tume.fi/street-o/1718/Suomi100-uutiskirje-joulukuu.pdf 

.

.