Olet täällä

Tervetuloa partioon

Tervetuloa partioon –koulutus, ohjelmakokonaisuudet

Näistä voit valita omaan koulutukseenne sopivat!

 

1. Mitä partio on?

·         Koulutus on toteutettu niin, että kurssilaiset näkevät kuvatiedoston Mitä partio on_kuvat, kouluttaja kertoo niiden avulla partiosta tukenaan dokumentti Mitä partio on.

·         Lisäksi tukena Aikuisena partioon –vihkonen -> kysy näitä maksuttomia ohjevihkosia kaikille kurssilaisillenne partiotoimistolta!

·          

2. Partio-ohjelma

·         Tutustutaan eri ikäkausiin aktiviteettien avulla. Kustakin ikäkaudesta on valittu yksi aktiviteetti, joka on tulostettu niin, että paperin toisella puolella on partio-ohjelma.fi -sivustolta aktiviteetin ohjeistus ja sisältö sekä toisella puolella tehtävä kurssilaisille.

Erinomaisena tukena tällekin osiolle on Aikuisena partioon -vihkonen

 

3. Partion historia

·            Vaihtoehtoisina koulutusmalleina: Luontopolku (15 rastia) / Partiohistoria lyhyesti (ppt) / Partiohistoria huippulyhyesti (ppt)

·         Luontopolulla voi olla erilaista rekvisiittaa kuten Partiopojan kirja, partiopaita ja kuva WAGGGSin ja WOSMin merkeistä. Toiminnallisuus ja ulkoilu ovat arvokkaita Tervetuloa partioon -koulutuksessa.

·          

4. Lupaus, ihanteet, ikäkaudet

·         Tutustuminen kasvatustavoitteisiin, ihanteisiin, partion päämäärään ja lupaukseen, ks. tarkemmin partiomenetelmä, ohjelma, periaatteet ja pidä tukena tässäkin Aikuisena partioon –vihkosta tai Partio-ohjelma pähkinänkuoressa -tiedostoa.

·         Vaihtoehtoisesti ikäkaudet (ppt) ja partiosymboliikkaa (ppt)

 

5. Turvallisuusohjeet

·         Turvallisuus partiossa.

·         Tukena turvallisuusohjeet -> kysy maksuttomia ohjevihkosia tarvittava määrä partiotoimistolta