Olet täällä

Kaveri mukaan -kampanja

Kaveri mukaan

Isommalla joukolla on paremmat bileet! 

Lippukunnan elinvoimaisuuteen liittyy isosti se, miten paljon uusia jäseniä tulee vuosittain mukaan toimintaan. Tähän kannattaa siis paneutua! Elokuiseen uusien jäsenten tulvaan olemme lippukunnissa jo tottuneet, mutta myös muut ajat kannattaa käyttää aktiivisesti siihen, että uusia tyyppejä saadaan mukaan. Samoin toiminnan järjestäminen on kivempaa, kun ryhmissä on tarpeeksi porukkaa mielekkään toiminnan toteuttamiseksi.

Kaverit mukaan retkille ja tapahtumiin

Ryhmiä saa täytettyä esimerkiksi, kun ryhmän jäsenet pyytävät kaverit mukaan juuri siihen, mikä heistä itsestään on partiossa siisteintä. Hyviä tilaisuuksia pyytää kaverit mukaan ovat esimerkiksi ryhmän tai lippukunnan omat retket, ikäkauden tapahtumat, halloween-, ystävänpäivä- tai vapputapahtumat, Partioviikko tai vaikka purjehdus- tai vaellusreissu. Huomioikaa siis ikäkausitoimintaa suunnitellessa jo etukäteen, mihin juttuihin kutsutte kaverit mukaan. Muistakaa pitää hauskaa ja näyttää kavereille, mitä partio parhaimmillaan on!

Kun kaverit on ensin marinoitu hauskalla kaverikokouksella tai siistillä partiotapahtumalla, on tokalla kerralla mukaan tuleminen jo paljon helpompaa. Sen jälkeen kalat ovatkin jo koukussa. 

Jos uusille aikuisille on tarvetta, kannattaa kutsua samalla mukaan myös lasten vanhemmat!

Kaverikokous

Kaverikokouksen järjestäminen on yksi hyvä keino täyttää ryhmä. Kaverikokouksessa ryhmäläiset pyytävät omia kavereitaan mukaan partiokokoukseen. Kaverikokouksen ajankohta ja sisältö sovitaan yhdessä ryhmän kanssa etukäteen. Kun tiedossa on hauska kokous, on lasten ja nuorten myös kiva kutsua siihen omia kavereita mukaan.

Miten kerron muille tapahtumasta tai kaverikokouksesta

Partion materiaalipankista löytyy valmista materiaalia, jota voi käyttää partiotapahtumasta tai kaverikokouksesta viestimiseen. Materiaaleja voi tilata myös tulostettuna partiotoimistolta!

Materiaalipankista löytyy muun muassa:

Kaikki Kaveri mukaan -materiaalit: www.partio.fi/materiaalipankki

Partioon tutustuminen

Uusien ihmisten on helpompi tulla mukaan partiotoimintaan, jos he pääsevät ensin kokeilemaan partiota ilman sitoutumista. Partioon voi tutustua käymällä viikoittaisessa toiminnassa (kokouksissa) kolme kertaa. Tämän jälkeen on tehtävä päätös jäsenyydestä. Jos partiota halutaan jatkaa, on liityttävä jäseneksi. Lue lisää periaatteista.