Olet täällä

Puhutaan partiosta -seminaari: Kohti monikulttuurisempaa partiota

15.4. klo 18 Nuorten taide- ja toimintatalo Vimma, 3. kerroksen Sali, Aurakatu 16, Turku

Tule kuulemaan ja keskustelemaan, miten tavoittaisimme paremmin monikulttuurisia lapsia ja nuoria partiotoiminnan pariin. Opimme myös, mitä toiminnassa tulee ottaa huomioon, jotta kynnys osallistumiseen madaltuisi.

Yhteiseen partioon -hanke 2017-2018 työskenteli erilaisten maahanmuuttajatahojen tavoittamiseksi kiinnostumaan partioharrastuksesta. Ajattelimme, että ensin pitää kouluttaa aikuiset, jotta he tietävät ja tuntevat partiotoiminnan heidän lapsilleenkin sopivaksi harrastukseksi. Jos lapsilla on tuttu aikuinen mukana toiminnassa, se helpottaa kokonaisuuden onnistumista ja vahvistaa luottamusta partioon. 

Pääsimme kouluttamaan Turun Nuorten Muslimien Foorumin tiloihin yhtenä huhtikuisena iltana 2018 parin tunnin ajaksi, mitä partiotoiminta oikein on. Innostusta löytyi, mutta mitään ei kuulunut melkein vuoteen, kunnes lauantaina 16.3. pääsimme kouluttamaan koko päivän ajaksi 19 vaeltajaikäistä ja nuorta aikuista Tervetuloa partioon -kurssilla, joka sisälsi myös kolmen tunnin sukelluksen sudenpentuohjelmaan. Partiotoiminta kiinnosti todella paljon. Nämä nuoret olivat tottuneet järjestämään erilaisia tapahtumia ja leirejä. He oivalsivat tosi nopeasti, miten partiotoimintaa suunnitellaan yhden kokouksen osalta tai vaikka kevään osalta ajatellen partio-ohjelmaa. Meillä on paljon opittavaa toisiltamme ja me voimme oikeasti innostaa toisiamme.

Ilmoittautumiset Puhutaan partiosta -seminaariin 8.4. mennessä kuksaan.fi/25952. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille monikulttuurisesta partiotoiminnasta kiinnostuneille.

Puhujana on Turun kaupungin Nuorisopalvelujen toiminnanjohtaja Hasan Habib, joka vastaa kansainvälisestä ja monikulttuurisuustyöstä.

Järjestelystä vastaavat Turun Partiolaiset ja Turun kaupungin Nuorisopalvelut  

Lisätiedot: Turun Partiolaiset / Anna Meronen, anna-maria.meronen(a)partio.fi.

 

Alla oleva kuva on Turun NMF:n Tervetuloa partioon -kurssilta ja sen on ottanut yhtenä kouluttajana toiminut Viljo "Axu" Mannerjoki Jokikylän Pojista.