Olet täällä

Partioparaati uudella reitillä

Partiolaiset kokoontuvat Turkuun partioparaatiin sunnuntaina 5.5. kello 14 alkaen. Suomen suurimpaan vuosittain toistuvaan partiotapahtumaan odotetaan yli 4000 partiolaista. Ydinkeskustan liikennejärjestelyjen vuoksi paraatireitti on uusi. 

Vuodesta 1963 lähtien partiolaisten paraatireitti on kulkenut Turun Kauppatorin kautta. Tänä vuonna paraati kulkee kaunista Aurajokirantaa myötäillen reittiä: Tuomiokirkontori - Brahenpuisto kiertäen - Vanha Suurtori (päästä päähän) - Itäinen Rantakatu - Kirjastosilta - Läntinen Rantakatu - Teatterisilta. 

–  Katsojien kannataa tarkastaa reitti etukäteen. Tänä vuonna on hyvä olla ajoissa paikalla, sillä reitin varrella on vähemmän tilaa kuin aiempina vuosina. Vanha Suurtori ja Läntinen Rantakatu Auransillan jälkeen ovat hyvää aluetta paraatin seuraamiseen, vinkkaa paraatin komentaja Ville Sahlström Kupittaan Henrikinpojista. 

Paraatijuhla tuttuun tapaan Tuomiokirkolla  

Kaikille avoin juhlatilaisuus Turun tuomiokirkolla alkaa kello 14.00. Partioparaatin juhlapuheen ja partiohartauden pitää arkkipiispa Tapio Luoma. Turun tuomiokirkkoseurakunnan kanttori Jukka Pietilä on ollut mukana hartaudessa jo 30 vuoden ajan, myös tänä vuonna Suvivirsi lauletaan hänen johdollaan. 

Juhlatilaisuuden päätyttyä partiolaiset marssivat reitin lippukunnittain. Paraati aiheuttaa hetkittäisiä muutoksia Turun ydinkeskustan liikennejärjestelyihin. Ohimarssipaikka sijaitsee Läntisellä Rantakadulla Kristiinankadun risteyksen kohdalla. Ohimarssi tapahtuu Turun Metsänkävijäin soittokunnan tahdittamana. Ohimarssin ottavat vastaan piirinjohtaja Stefan Stjärnstedt, paraatin komentaja Ville Sahlström sekä paraatin kutsuvieraat.  

Partiolla on merkittäviä tukijoita, jotka myös kokoontuvat vuosittain partioparaatin yhteydessä. Tänä vuonna Lounais-Suomen Partiosäätiön valtuuskunta kokoontuu ennen paraatia arkkipiispa Tapio Luoman isännöimänä. 

Valmistautuminen paraatiin 

Ennen paraatia partiolaiset voivat kokoontua yhteisiin harjoituksiin. Tänä vuonna valmistautumista suositellaan myös katsojille. Katselupaikka kannattaa varata etukäteen, sillä Aurajokirantaa myötäilevä reitti on paikoin kapea.  

Katsojille on hyvin tilaa Brahenpuistossa, Vanhalla Suurtorilla ja Porthaninpuistossa. Reitin loppupäässä myös Läntiselle Rantakadulle, Auransillasta alajuoksulle päin, on hyvä sijoittua. Katsojien ei suositella vaihtavan katselupaikkaa paraatireittiä pitkin, vaan paraatin seuraaminen on suositeltavaa yhdestä paikasta. 

- Paraatia tekee todella kokenut ja ammattitaitoinen joukko partiolaisia, joten järjestelyjen osalta komentajan tai katsojien ei tarvitse olla huolissaan. On mukavaa olla komentajana tällaisena poikkeuksellisena vuonna, tapahtuma jää varmasti mieleen, kertoo Ville Sahlström. 

 

Tiedustelut ja lisätiedot: 

Paraatiin liittyvien haastattelujen järjestämisestä ja tiedotuksesta vastaa

Maarit Salminen, 050 312 9428, maarit.salminen@partio.fi

 

Paraatipäivänä kysymyksiin vastaa paraatin mediapisteessä Anna Meronen, 040 566 4839 

 

Lue lisää: www.partioparaati.fi

Kartta paraatin marssireitistä

 

Kuva: Joni Kuusisto