Olet täällä

Yhteiseen partioon -hanke 2017-2018

Yhteisvastuukeräys 2016

Partio oli Yhteisvastuukeräyksen kotimaankohde vuonna 2016. Keräysvaroin ehkäistään lasten ja nuorten syrjäytymistä niin kotimaassa kuin ulkomaan kohteessa Ugandassa.

Kotimaan kohteen keräysvarat eivät mene normaaliin partiotoimintaan vaan syrjäytymistä ehkäiseviin erillishankkeisiin, joiden toteutus tapahtuu 2017 ja 2018. Keräyksen tavoitteena onkin tehdä partioon tulemisesta ja partioharrastuksesta helpompaa yksinäisille, vähävaraisille, maahanmuuttaja- tai erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille.


Nyt olemme hankevaiheesssa 2017-2018. Yhteisvastuukeräyksen kotimaan kohteena olleet hankkeethan jakautuvat keskusjärjestön, partiopiirien ja lippukuntien yhteisvastuuhankkeisiin.

Suomen Partiolaisten yhteisvastuuhanke on 100 uutta tapaa tehdä partiota.

Lounais-Suomen Partiopiirin yhteisvastuuhanke on Yhteiseen partioon.

Lippukunnan, joka oli mukana keräysvaiheessa, oli mahdollista hakea hanketukea omalle yhteisvastuuhankkeelleen 30.11.2016 mennessä.

Lippukuntahankkeet raportoidaan https://100uuttatapaa.fi/ -sivulle. Siellä voi käydä kurkistamassa uusia tapoja tehdä partiota tai kertoa oman lippukunnan hankkeesta eli lippukunnalle uudesta tavasta totetuttaa partioharrastusta (=lippukunnan hankeraportti). Siellä kannattaa käydä etsimässä hankevuosien toimintaideoita myös vinkkipankista, jota yhdessä kartutamme.

 

Yhteiseen partioon -hanke on tuottanut 2018 

Moninaisuusluuppi lippukunnille

Moninaisuusluuppi löytyy tämän sivun alareunasta. Partiotoiminnan perusperiaatteena on, että jokainen on tervetullut mukaan. Lippukunnan johtajisto on vastuussa siitä, että jokainen voi osallistua yksilöllisistä ominaisuuksista riippumatta partiotoimintaan. Johtajien on tiedostettava lippukunnan jäsenten moninaisuus. Moninaisuusluupin avulla partiolaiset voivat tarkastella oman toimintansa saavutettavuutta kuin suurennuslasilla. Avoimella asenteella ja halulla pohtia omaa ja lippukunnan toimintaa pääsee jo pitkälle!

Moninaisuuden leiripaketti lippukunnille

Moninaisuuden leiripaketti löytyy tämän sivun alareunasta. Piiriltä on lainattavissa Moninaisuuden leiripaketteja, jotka sisältävät valmista tekemistä kaiken ikäisille partiolaisille. Aktiviteettien ohjeet ja kaikki niissä tarvittavat varusteet löytyvät yhdestä paketista. Erilaisista moninaisuuteen liittyvistä tehtävistä voi koota vaikkapa useamman koloillan, rastikierroksen tai retken iltaohjelmat. Tekemällä paketin sisältämiä aktiviteetteja, ryhmän jäsenet toteuttavat Yhteiseen partioon -toimintamerkin. Moninaisuuden leiripaketti esitellään Lippukuntapäivän messuilla 7.10. Leiripaketit ovat varattavissa Varaanin kautta sen jälkeen.

 

Lisätietoa voi kysyä Yhteiseen partioon -ryhmältä yhteiseenpartioon@lounaissuomenpartiopiiri.fi