Olet täällä

Partioparaatin kutsu julkaistu

Partioparaatissa Mannerheim-soljensaajat marssivat omana osastonaan paraatin kärjessä ja lähtevät kunniakäynnille heti ohimarssinsa jälkeen. Marssiosuuden alussa toteutetaan lippukuntien välinen partiohuutokilpailu. Tarjolla on myös vinkkejä paraatipäivän oheisohjelmaksi.
Lue lisää: Tapahtumat >> Partioparaati.

Mannerheim-soljen saajat marssivat kärjessä
Paraatimarssilla Mannerheim-soljen saajat marssivat omana osastonaan paraatin kärjessä heti sini-valkoisen lippulinnan perässä.

Kunniakäynti suoritetaan jo paraatin aikana
Heti ohimarssin suoritettuaan Mannerheim-soljen saajat lähtevät kunniakäynnille sankarihaudoille. Kunniakäynnin jälkeen bussikuljetus palaa keskustaan ja paraatijuhlaan.

Paraatimarssin aikana Partiohuutokilpailu
Partioparaatin marssiosuuden alussa Åbo Akademin päärakennuksen kohdalla käydään lippukuntien välinen Partiohuutokilpailu

Perehdytä lipunkantajat ohjeisiin
Lipunkantajat, lippuvartijat ja kilvenkantajat olisi hyvä valita hyvissä ajoin ja heidät pitää perehdyttää tähän tehtäväänsä ja lippumenoihin.

Paraatipäiväksi on myös oheisohjelmaa
Myös paraati-netissä on vinkkejä siitä, millaisia oheisohjelmamahdollisuuksia Turku paraatipäivänä lippukunnille Partioparaatin lisäksi tarjoaa.

Lue lisää: http://www.lounaissuomenpartiopiiri.fi/tapahtumat/partioparaati

Valitse vasemman reunan valikosta: Tapahtumat >> Partioparaati.

Tutustukaa huolella paraatisivuston sisältöön, jotta paraatipäivämme sujuisi mukavasti!

Partioparaatin Marssinkomentaja 2009
partiojohtaja Timo Siren (Tavastin Liljat):

KUTSU PARTIOPARAATIIN

Lounais-Suomen partiopiirin ensimmäinen partioparaati marssitaan Suomen Turussa sunnuntaina 3.5.2009 kello 14.00.

Olet lämpimästi tervetullut lippukuntasi kanssa partioparaatiin, joka kokoaa uuden piirimme kaikki lippukunnat ensimmäistä kertaa yhteen. Vaikka paraati on lajissaan Lounais-Suomen partiopiirin ensimmäinen, jatkaa se pitkää perinnettä. Varsinaissuomalaiset partiolaiset ovat kokoontuneet kevätparaatiin Turun Tuomiokirkon eteen vuodesta 1927 ja Satakunnan eri paikkakunnilla kiertävä kevätkatselmusperinne ulottuu myös 1920-luvulle.

Turun paraati on Suomen suurin vuosittainen partiotapahtuma jopa 5000 osanottajallaan. Nyt meillä on mahdollisuus testata, mahtuuko Tuomiokirkon eteen vielä enemmän innokkaita partiolaisia.

Partioparaati on merkittävä yhteisesiintyminen, jossa näytämme tuhansille partiotoiminnan ystäville ja muille katsojille partioliikkeen elävän vahvasti. Paraati on elämys kaikille siihen osallistuvalle partiolaiselle sudareista senioreihin. Toivottavasti jokainen partiojohtaja jokaisessa lippukunnassa tekee kaiken mahdollisen, että kaikki saavat tuon elämyksen kokea.

Tutustu huolellisesti oheiseen materiaaliin, sillä monet perinteet ovat uuden piirin myötä muuttuneet. Materiaalissa annetaan yksityiskohtaista tietoa paraatin ohjelmasta, kokoontumisesta, ilmoittautumisesta, reitistä, marssikäytännöistä, ryhti- ja huutokilpailusta sekä Mannerheim-soljensaajien ohjelmasta.

Lippukunnat voivat tehdä paraatipäivästä yhteisen toimintapäivän. Materiaalissa on vinkkejä siitä, millaisia oheisohjelmamahdollisuuksia Turku tarjoaa.

Tuomiokirkon portaille paraatitilaisuutta seuraamaan ja ohimarssipaikalle paraatia vastaanottamaan ovat tervetulleita Lounais-Suomen Partiosäätiön hallintoneuvoston ja hallituksen jäsenet, Satakunnan Partiosäätiön hallituksen jäsenet, kunniapartiolaiset, entiset piirinjohtajat, kannattajajäsenet sekä muut työmme tukijat ja kutsuvieraat.

Kaikki partiojohtajat, ansiomerkinsaajat, Mannerheim -soljensaajat ja kutsuvieraat ovat sydämellisesti tervetulleita kahvitilaisuuteen partioparaatin jälkeen klo 17.00-18.30 Turun VPK-talolle, jossa julistetaan ryhti- ja huutokilpailun tulokset sekä luovutetaan ansiomerkit ja muut huomionosoitukset.

Tuomiokirkolla tavataan!

Porissa 13.3.2009

Timo Sirén
Paraatinkomentaja